Vi er meget erfarne på Xcomfort lys og varmestyring.

Ta kontakt for en befaring dersom dere ønsker lyset i boligen styrt av trådløse brytere.

Sjekk ut mer på www.xcomfort.no

Hva er smarthus?

Smarthus er det nye innen boligbygging. Men hva er egentlig et smarthus?

Smarthus er et begrep som gjerne dukker opp i forbindelse med nye hus. Men hva er egentlig et smarthus? Agnar Holen er fagsjef for teknologiformidling i Nelfo. Her forklarer han hva et smarthus er:

«Smarthus er et hus hvor du bruker dagens teknologi, ikke gårsdagens. Hvis du bruker smarthusteknologi, har du mulighet til å styre huset på en helt annen måte. Det er litt mer intelligent.»

I begrepet smarthus omfatter en rekke elektriske installasjoner som skal bidra til å gi boligen lavere energiforbruk, bedre komfort, enklere betjening og et høyere sikkerhetsnivå.

Les mer om Smarthus fra xComfort

Et smarthus er enkelt å installere. Etter noen timer kan du ta steget inn en fremtidsrettet bolig.

Livsstil


Ring hjem

Tenk deg ganske enkelt å kunne ringe for å sjekke energiforbruket, se bilder fra sikkerhetskameraer i sanntid eller kontrollere at komfyren er slått av? Det kan du nå.

Total underholdning

Integreres sømløst i TV- og lyd- og bildesystemer fra tredjepart. Du har full kontroll bare ved å trykke på en knapp.

Kontroll til fingerspissene

Betjen et nesten hvilket som elektronisk utstyr ved hjelp av trådløse brytere og vår smarttelefon-app – enten du er på kontoret, på farten eller hjemme

Noen vil ha det varmt

Og noen ikke. Et intelligent klimaanlegg tilpasser seg dine behov, uansett hva slags vær det er ute.

La det bli lys

Still inn en rekke stemninger med dimmet belysning. Betjen alt fra hele rom til én og én lampe. Bruk bevegelsesfølere for å spare energi.

Når det er leggetid

Still inn en hovedbryter som slår av alle strømkilder som ikke er strengt nødvendige når du skal sove.

Energisparing


På tide å stå opp

Still inn persiennene slik at de trekkes opp automatisk, eller la lyset imitere soloppgangen ved å lyse gradvis sterkere når det på tide å våkne.

Klar når du er klar

Når du våkner, blir rommet varmere. Vannet til morgendusjen er allerede rykende varmt, akkurat til rett tid.

Flyttbare trådløse brytere

Det er lett å flytte på bryterne slik at de alltid er innenfor rekkevidde for barna etter hvert som de vokser

Hold orden

Ta kontroll over energiutgiftene med praktiske analysefunksjoner i vår xComfort-app.

Rene barnematen

Med en spesiell «anti-monster»-bryter på nattbordet kan barnet aktivere et behagelig nattlys for å skremme bort monstre som lurer under senga.

Ut av huset!

Slå av masterknappen, som bidrar til å slå av alt utstyr som ikke trenger å stå på når du forlater huset for dagen.

Bekymringsfri hverdag

En varm velkomst

Ville ikke det være fint om huset ble deilig varmt like før du kommer hjem? Og hvis du skulle bli forsinket, bruker du bare xComfort-appen til å oppdatere tidspunktet og spare energi – enkelt og greit.

Lys opp verden rundt deg

Automatisert belysning kan brukes i utvalgte områder innendørs og utendørs – langs oppkjørselen og i garasjen.

Adgang forbudt for uvedkommende

Styr dørlåser uten nøkler og slipp bare inn folk som du selv godkjenner. Ingen grunn til å gjemme ekstra nøkler under potteplantene mer!

Full trygghet

Et lukket, trådløst frekvensbånd holder hele systemet trygt, sikkert og beskyttet.

Når ulykken er ute

Tenk deg at det av en eller annen grunn bryter ut brann i huset. Ved første tegn til røyk kan du bli varslet ved at lys og lyd blir aktivert, samt via tekstmelding og e-post.

Av med lyset

Plasser en masterknapp i gangen eller ved siden av senga. Når du drar fra huset (eller legger deg), kan du være sikker på at alle lysene er slått av, og at alle apparater, slik som kaffemaskin eller strykejern, også er slått av.

Sikkerhet


xComfort Sikkerhet og trygghet

Se bilder fra sikkerhetskameraene i sanntid, sjekk at komfyren er slått av og simuler at noen er hjemme ved å automatisk styre belysningen når du er borte fra huset.

Anti-monsterlys for barna

Hvis barna har skumle drømmer om natta, kan du plassere brytere for anti-monsterlys innenfor deres rekkevidde slik at de alltid føler seg trygge.

Sikkerhetsvakt døgnet rundt

xComfort er nesten som å ha en sikkerhetsvakt på heltid som holder øye med boligen din.

Forskning har tydelig dokumentert at opplyste boliger er mindre utsatt for innbrudd. Ved å plassere bevegelsesfølere på strategiske steder kan xComfort avskrekke inntrengere med lys og til og med støy. Du kan også bli varslet på smarttelefonen.

Hvis et innbrudd mot formodning likevel skulle skje, kan xComfort slå på ekstra belysning – og holde deg informert med oppdateringer etter hvert som situasjonen utvikler seg.

Våre viktigste sikkerhetsinnstillinger

Med xComfort kan du:

 • Simulere at det er folk i boligen gjennom forhåndsprogrammering av lysstyring, lyd og bevegelse i persienner
 • Stille inn systemet slik at det avgir lyd og lys for å skremme vekk inntrengere
 • Aktivere innvendig og utvendig kamera
 • Aktiver alarmer eksternt
 • Motta varslinger om unormale forhold
 • Programmere en panikknapp ved siden av senga for å slå på all belysning i huset

Fleksibilitet


Noe av det beste med våre trådløse brytere er at du kan plassere dem hvor som helst. Du kan flytte bryterne høyere etter hvert som barnet vokser. Bryterne våre er enkle å feste til vegger, fliser, glass eller tre.

Du kan til og med slå strømmen til stikkontaktene i veggen på eller av, noe som er spesielt bra for de minste i den mest nysgjerrige alderen, siden de gjerne vil ta på alt de kommer over. »

De «store barna» skal også være trygge

Har du tenåringer som glemmer nøklene sine? Slipp dem inn med app’en og sett på oppvarmingen slik at det er godt og varmt hvis de kommer hjem før deg.

I tillegg til å slippe inn barna gjennom inngangsdøren med app’en  kan du også styre belysningen. Du kan også holde et øye med bildene på sikkerhetskameraet for å sjekke at barna dine er trygge til du kommer hjem.

Brann


Brannsikre eiendommen

Alarmen varsler når en brann er brutt ut – men hvordan kan du hindre at brann skjer i utgangspunktet?

Alt for ofte starter branner i elektriske apparater som utilsiktet er blitt stående på, som strykejern, komfyr eller kaffetrakter. Nå kan du bruke xComfort til å sørge for at de blir slått av – selv etter at du har forlatt huset.

Våre viktigste branninnstillinger

«Takket være xComfort er det mulig å:

 • Slå av brannfarlige apparater som strykejern, komfyr eller kaffetrakter fra ett og samme sted
 • Motta tidlig varsling på telefonen, for eksempel dramatiske endringer i temperatur eller strømforbruk
 • Slå på lyset ved brannalarm for å kunne rømme på en sikker måte
 • Sjekke bilder fra sikkerhetskameraer i sanntid for å se hva som utløste alarmen
 • Åpne låste dører og lyse opp rømningsveier
 • Sjekke varsellamper og bevegelsessensorer

Frostskader


Eliminere risikoen for frostskader

Synker temperaturen raskt? Kanskje du er på hytta, og ikke i stand til å slå på varmen for å redde huset fra ekstrem kulde?

Takket være xComfort kan du slå på oppvarmingen uansett hvor du er. Du kan redde elektrisk utstyr, rør og vanntanker fra frostskader og/eller isdannelser.

xComfort kan også varsle deg om eventuelle lekkasjer, slik at du kan beskytte rør og hele tiden holde boligen i tipp-topp stand.

Hverdagsluksus


xComfort underholdning

Kjør i gang hjemmekinoen med et knappetrykk. Demp lysene, trekk persiennene ned, slå på popcornmaskinen, juster volumet og trykk på Play – alt via xComfort-appen.

Et hus fylt av musikk

Har du noen gang gjort rent i huset, men måttet ha på hodetelefoner for å kunne fortsette å høre på favorittsangen eller den siste lydboka når du beveger deg fra rom til rom?

Nå kan du stille inn alle høyttalere i alle rom til å spille musikk eller lydbøker eller et foredrag på studiet – slik at du kan kose deg med å gjøre rent eller pynte til fest med volumet på et fornuftig nivå i hele huset.

Lydsoner

«Du kan forhåndsinnstille høyttalerne rundt TV-en din til andre lydinnstillinger enn høyttalerne i rommet der du spiller dataspill.

Hjemmekinokveld

Når det iskaldt ute, er ingenting bedre enn en kinokveld hjemme. Demp lyset, trekk persiennene ned og slå på popcornmaskinen – alt via xComfort-appen.

Du kan også slå av dørklokka å få en virkelig avslappende og uforstyrret filmkveld.

Veggmontert kontrollpanel

Du kan montere en skjerm, et nettbrett eller en iPad på en vegg, slik at alle i familien lett kan få tilgang til systemet.

Reduser strømregningen med opptil 40 %

Ved å slå av enheter som står på standby, kan du spare både penger og energi hvert år.

Kan integreres i tredjepartssystemer

xComfort kan integreres i et bredt utvalg av tredjepartssystemer, ikke minst når det gjelder lyd og bilde.

Det er mulig å samle alle betjeningsfunksjoner på smarttelefonen i en app, slik at du kan styre lys, varme, bilde og lyd i én og samme enhet.

xComfort-teknologi


Fordi de små, trådløse enhetene er så lette å feste, glir de sømløst inn i boligen. Du trenger ikke foreta oppussing av leiligheten, legge nye ledninger eller sette opp skjemmende ledninger eller kabler.

Skjulte elektroniske enheter

Våre små elektroniske enheter legges gjerne i vegg- eller takbokser slik at installasjonen ikke synes.

Der utstyret er synlig, kan du velge den stilen som passer ditt dekoruttrykk. Som du kan se, har vi brytere i en rekke farger, og det er til og med mulig å ha bryterdekselet i en annen farge enn selve bryteren.

Har du ombestemt deg?

Våre veggbrytere og dimmere leveres med selvklebende tape. Så hvis du ombestemmer deg når det gjelder plasseringen, trenger du ikke å ringe til en elektriker, men kan flytte bryterne selv.

Hvordan fungerer den trådløse kommunikasjonen?

xComfort kommuniserer trådløst på frekvens 868,3 MHz, i et lukket frekvensbånd reservert for byggautomasjonssystemer i Europa.

Rekkevidden er på 30-50 meter innendørs, innberegnet gjennom to vegger og et dekke (avhengig av veggtykkelsen og materialet som er brukt). Det er mulig å utvide rekkevidden ved å føye til flere xComfort-enheter, ettersom alle nettforsynte xComfort-enheter kan videreformidle signalet.

Nettforsynte xComfort-enheter  kan videresende meldinger til alle enheter som befinner seg innenfor rekkevidde. Dette skaper et nettverk av komponenter som kommuniserer med hverandre og sikrer at alle kommandoer når sitt tiltenkte mål.

Vi har utviklet systemet slik at det er trygt og sikkert. Kun godkjente personer vil kunne administrere systemet.

Er den trådløse kommunikasjonen ufarlig?

«Absolutt. Sendeeffekten for xComfort-enheter er svært lav. For eksempel kan en mobiltelefon ha opptil 150 ganger høyere sendeeffekt.

Dessuten varer signalene fra xComfort-enhetene bare i noen få millisekunder – og det er også gode nyheter for batteriene. Batteriene varer lenge, opptil 10 år for knapper og 5-7 år for temperaturfølere og fjernkontroller.

Skalerbare løsninger

Våre løsninger kan med letthet skaleres opp og ned, fra å styre en enkelt lampe til å gi et komplett smarthus som styrer lys, varme, solavskjerming og mer.

Teksten er hentet fra xComfort sine nettsider »

Smarthus

Det som er så fascinerende, er at hjemmet ditt lærer seg deg å kjenne og tilpasser seg deg. Dine rytmer og dine behov.

Et smartere hjem gir deg muligheter til både å få økt komfort og til å spare penger.

xComfort er et meget sofistikert system som likevel er enkelt å bruke. Faktisk så gjør xComfort det meste av jobben for deg, uten at du trenger å tenke på det.

 • Skru av huset når du reiser, slå det på igjen når du ber om det.
 • Vekker deg skånsomt til de tidspunktene du ønsker, radioen slår seg på når du går på badet og kaffetrakteren begynner å putre fem minutter før du er ferdig i dusjen.
 • Med ett fingertrykk kan du justere varmen opp, og dimme ned lyset i stua, kjøkkenet eller hele huset like enkelt.
 • Med xComfort kan du sette belysningen i hele huset inn i ulike modus. I stua for eksempel, kan du ha egne forhåndsinnstilte modus for party, middag, kjærestekveld, bursdag eller hva annet du måtte ønske deg.

Siste nytt fra Facebook:

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction iconsLast flere
komplett-elektro_de-ansatte_01